Pagina's

donderdag 3 maart 2011

Duidelijkheid en openheid..

Gisteravond begon als elke andere avond. Niks bijzonders buiten dat Angel steeds meer ongemak ondervind van die kleine in haar buik. Niet verbazend ook, nog geen twee weken meer tot de uitgerekende datum. Het is lastig voor haar een prettige houding aan te nemen en wanneer dat gelukt is zorgt het kleine dametje in haar buik er wel weer voor dat het toch niet goed is. Ik probeer haar zo veel mogelijk te ontzien en sta natuurlijk altijd voor haar klaar, zij het soms een beetje geirriteerd.. maar doe het wel altijd met liefde, respect voor haar dat ze alle ellende van nierbekken-, blaas- en wat voor ontstekingen nog meer ze heeft doorstaan tijdens deze zwangerschap. Ook wel trots eigenlijk..
Terwijl zij zich het -voor zover het kon- makkelijk heeft gemaakt op de andere bank hou ik me nog even bezig met een spelletje en zo af en toe een regeltje op msn met mijn geliefde. Waaruit een leuk gesprek zich ontwikkeld.. langzaam.
Het is al tegen elven denk ik als Angel nog even bij me op de bank komt zitten voor de laatste supplementenronde van de dag. Ze kijkt nog even mee op de chat, we hebben tenslotte niks voor elkaar te verbergen.
Wanneer ze naar boven is gaat het msn gesprek wat sneller en wordt een lekker opwindend gesprek.
Als ik om half een ook naar boven ga ligt Angel nog in haar boek te lezen. Ik merk dat er iets niet lekker zit maar kan nog niet duiden wat...
Na wat aandacht komt het er langzaam uit, ze heeft het gevoel dat ik vlucht, mijn aandacht van haar, het huishouden, onze dochter verplaats naar R. om er even weg van te zijn.
Nog even gepraat en haar duidelijk gemaakt dat het voor mij geen vluchten is, dat ik thuis juist alles met en uit liefde doe.
Ook kwamen we er achter dat we al een tijdje onze vrijdagavond dansavond missen als quality time.. die gaat er hoe dan ook terugkomen, na de bevalling. Quality time is wat we nu even missen, door alles wat er in ons leven gebeurt... die halen we later dubbel en dwars weer in. Zeker weten.

Soms lijken de dingen groter dan dat ze zijn, soms zijn ze groter dan je denkt.
Wat ook maar weer eens duidelijk is geworden is dat als je vraagt je gehoord wordt.
Duidelijkheid en openheid zijn hard nodig, in elke relatie...

'T was een korte nacht... maar blij dat ook dat weer helder is, helder als de winterzon die over de heuvels schijnt.

1 opmerking: